De Chi-machine: een beetje uitleg…

Nooit meer rugpijn!

 

 

Onze rug is niet gemaakt om te zitten.Zeker niet urenlang achter elkaar. Mensen zonder rugpijn zijn eerder uitzondering dan regel.Een aantal oorzaken van deze klachten zijn : slechte houding, stress, slechte voeding en te weinig beweging. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het overgrote deel van de gezondheidsklachten van de moderne mens. Zij resulteren in onvoldoende doorbloeding en daardoor een chronisch laag zuurstofgehalte van het bloed.Ook krijgen we daardoor degeneratie van ons zenuwstelsel en verzwakking van het energiesysteem en immuunsysteem.De Chi-machine is een goed hulpmiddel om je eens helemaal te ontspannen en tegelijkertijd een goede doorbloeding te krijgen.

De wervelkolom is onze centrale as . Hij geeft ons stevigheid en bepaalt onze houding.
Op electro-magnetisch niveau is het centrale zenuwstelsel in het ruggenmerg de schakel tussen de hersenen en alle andere lichaamsfuncties.Energetisch is de lijn van schedel naar stuit de centrale as in ons lichaam. De belangrijkste zeven chacra’s (energiecentra) liggen langs deze lijn.

Ook spiritueel is de lijn van stuit naar het punt van de wenkbrauwen van belang. Het door de sushumna,het centrale energiekanaal,ongehinderd omhoog en omlaag stromen van de levensenergie, is voorwaarde voor innerlijke vrijheid. De ‘chi-machine’ brengt via de enkels de hele ruggegraat in een golfbeweging of is het eerder een achtvormige- of een soort visstaartbeweging.Het is gebleken dat dit de beweging is die de wervelkolom niet alleen meer in balans brengt maar ook een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren.

De sterke heilzame werking van de ‘chi-machine’ zit hem ook in het gegeven dat precies deze beweging het zuurstofgehalte van het bloed verhoogt. Uit de yoga is bekend dat het, los van de adem, mogelijk is om dit te bewerkstelligen door middel van oefeningen.Het hele lichaam wordt enorm gestimuleerd bij het ontgiften. Wanneer het lichaam zich reinigt, heeft dat automatisch een verhoogde energie-opname tot gevolg. Het zal u misschien verbazen, maar het opladen van de mens is niet alleen een kwestie van iets toevoegen (voeding),

maar vooral van reiniging.

Je beweegt van je tenen tot de kruin van je hoofd. De beweging doet zich eerst gevoelen in de buikstreek. Na tien minuten verdwijnt die rare sensatie: alles lijkt weer z’n plaatsje gevonden te hebben. Na een kwartiertje schudden houdt de chimachine op. De sensatie die daarna door je lichaam gaat, is onbeschrijfelijk:

het is alsof een tinteling vanuit je tenen naar de rest van het lichaam vloeit.

Het voelt als het beginstadium van gewichtloosheid.

 

Deze Chimachine staat ter beschikking op de relax ruimte van Het Saunahuisje en is in de prijs inbegrepen.